Pınar Labne’li Fındıklı Çikolatalı Krep

Kapat

Krep malzemesi

  • ½ Litre Pınar Süt
  • 2 yemek kaşığı şeker -30 gram
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı +1/ su bardağı un -320 gram

Pınar Labne'li Fındık Çikolata

  • 100 gram kavrulmuş fındık
  • 100 gram Pınar labne
  • 3 tatlı kaşığı kakao -24 gram
  • 4 yemek kaşığı bal -60 gram

Yapılışı

  • Önce krep malzemesini hazırlayın. Derin bir kasede önce yumurtalarla şekeri çırpın. Rengi açılıncaya değin 5 dakika mikserle çırpın.
  • Ardından eritilmiş ve ılıtılmış tereyağını ve tuzu ve unu azar azar ekleyin. Karışımı mikserle çırpın.
  • Yapışmaz yüzeyli tavada az zeytin yağı ile yağlayarak kepçe ile krep hamurundan ısınan tavaya dökün.
  • Tüm yüzeye yayılması için bir kaşık yardımı ile krepi tava yüzeyine yayın. Kısık ateşte önlü arkalı pişirin.
  • Bu ölçü ile 5-6 adet krepiniz olacaktır. Üst üstte bir tabağa yerleştirin kreplerinizi.
  • Fındıklı Pınar Labne’niz için, fındığı rondodan geçirin.
  • Pınar Labne ve diğer malzemeleri ekleyin. Tadını kontrol edin. Bal az gelirse ekleyin.
  • Kreplerin arasında Pınar Labne’li fındık ezmesi sürerek rulo yapın ve servis tabağına aktarın.
  • Üzerine hafifçe pudra şekeri serpebilirsiniz krepleri