Pınar Labne’li Cevizli Çikolatalı Tart

Kapat

TART HAMURU

  • 1,5 Su bardağı un -150 gram
  • 75 gram tereyağı –oda sıcaklığında
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için;

  • 100 gram Pınar Labne
  • 100 gram bitter çikolatata
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 70 gram ceviz –ince çekilmiş
  • 1 adet yumurta

Yapılışı

  • Tart hamuru için malzemeleri derin bir kasede birleştirin. Yumuşak bir hamur olmalı.
  • Unlu zeminde merdane ile açın. Tart kalıbına yerleştirin.
  • Üzerini çatalla aralıklı delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Üzeri için: Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Biraz ılıyınca Pınar Labne’yi ve pudra şekerini, yumurtayı ve rondodan çektiğiniz cevizleri ekleyin.
  • İyice karıştırın. Tart hamuru üzerine eşit şekilde yayın. Tekrar fırınlayın. 10-15 dakika daha pişirin.