Pınar Labne’li Bruschetta

Kapat

Malzemeler

  • Pınar Labne
  • 2-3 adet domates
  • 4-5 dilim ekmek
  • Taze fesleğen
  • 1 baş sarımsak
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

  • Ekmekleri kızgın tavada önlü arkalı kızartın ve sıcakken üzerine ortadan ikiye böldüğünüz bir baş sarımsağı sürün. Soğuması için kenara ayırın.
  • Domatesleri küp küp doğrayın. Ardından tuz ve karabiber, iri parçalar halinde koparılmış fesleğen, zeytinyağı ve iri dilimlenmiş 1 diş sarımsağı ekleyin.
  • Labneyi soğuyan ekmeklerin üzerine sürün. Kaşık yardımıyla domates karışımını da labnenin üzerine ekleyin.
  • Bruschettanız hazır.
  • Not: Fesleğenler uzun süre dolapta bekleyince kokusunu ve lezzetini kaybedebiliyor. Bunun için fesleğenleri saplarından tutarak sertçe tezgaha vurursanız tekrar tazelendiğini göreceksiniz.