Pınar Labne`li Ziron Böreği

Kapat

Malzemeler

  • 2 adet hazır yufka
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6-8 su bardağı sıcak su
  • (et ya da tavuk suyu)

Sosu için;

  • 400 g Pınar Labne
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı Pınar Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber, kuru nane

Yapılışı

  • Yufkalardan birini tezgaha serin. Su ve sıvı yağı bir kasede çırpın. Yağlı suyu yufkanın üzerine fırça yardımıyla sürün.
  • Yufkayı, size paralel olacak şekilde iki eşit parçaya bölün. Parçaları uçlarından başlayarak incecik rulolar halinde sarın. Ruloları, keskin bir bıçakla başparmak boyunda (3-4 santim) parçalar halinde kesin.
  • Rulo parçalarını bir fırın tepsisine, (büyük boy dikdörtgen borcam kullanmanızı öneririm) dik duracak şekilde, yan yana ve hiç aralık bırakmadan dizin.
  • Fırını 200 dereceye ve alt-üst konuma getirip ısıtın. Böreği sıcak fırında kızarıncaya kadar, en az 30 dakika kızartın.
  • Diğer taraftan et ya da tavuk suyunu hazırlayın ve sıcak tutmaya çalışın. Tavuk suyu için 1 adet tavuk budunu haşlayıp suyunu kullanabilir, etini de didikleyerek böreğin üzerine serpiştirebilirsiniz.
  • Fırından çıkan sıcak ruloların üzerine et ya da tavuk suyunu gezdirin. Üzerinibir kapak ile tamamen kapatıp 5 dakika daha bekleterek suyunu çekmesini sağlayın.
  • Pınar Labne ve dövülmüş sarımsağı bir kasede çırpıp böreğin üzerine gezdirin.
  • Pınar Tereyağı bir tavada eritip pul biber ve naneyi kızdırın. Böreğin üzerine gezdirip sıcak sıcak servise sunun.