Pınar Labne`li Tavuk Çökertme

Kapat

Malzemeler

  • 400 g Pınar Labne
  • 300-400 g kuşbaşı tavuk eti
  • (tavuğun but kısmından kullanmanızı öneririm)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet yeşil sivribiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, kimyon, kekik, pul biber
  • 4 adet patates
  • 3 diş sarımsak

Yapılışı

  • Soğanı yemeklik, incecik doğrayın. Biberi ayıklayıp incecik dilimleyin.
  • Zeytinyağını bir tavaya koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Tavuğu tavaya aktarıp karıştırarak 5 dakika kavurun. Soğan ve biberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra tuz, kimyon, kekik ve pul biberi ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • Diğer taraftan, patatesi soyup rendenin cips tarafından geçirerek incecik dilimleyin. Patatesi kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın. Üzerine kaşıkla, dövülmüş sarımsakla karıştırdığınız Pınar Labne’yi aktarın.
  • Üzerine tavuğu aktarıp isterseniz maydanozla süsleyerek servise sunun.