Pınar Labne`li Semizotu Salatası

Kapat

Malzemeler

  • 2 demet semizotu (sadece yaprakları kullanılacak)
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Sos için;

  • 200 g Pınar Labne
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mayonez (light mayonez de kullanabilirsiniz)
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Zeytinyağı

Yapılışı

  • Semizotunun yapraklarını saplarından ayırın. Yaprakları iyice yıkayıp süzülmesini bekleyin.
  • Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; Pınar Labne’yi derin bir kaba koyun. İster mayonez, ister tahin ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
  • Dövülmüş sarmısak, limon suyu, tuz, pul biber, nane ve sıvıyağı ilave edin. Tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Ceviz içini ekleyip kaşıkla karıştırın.
  • Hazırladığınız sosu süzülmüş olan semizotu yapraklarının üzerine gezdirip çatalla karıştırın. (semizotunu ezmemeye özen gösterin)
  • Üzerini bütün haldeki ceviz ve isterseniz konserve mısırla süsleyerek servise sunun.