Pınar Labne`li Patlıcan Ezme

Kapat

Malzemeler

  • 200 gr Pınar Labne
  • 4-5 adet orta boy kemer patlıcan (ince uzun patlıcan)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • ½ demet maydanoz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi

Yapılışı

  • Patlıcanları ocakta, fırında ya da mangal ateşinde yumuşayıncaya kadar közleyin. Yanmış kabuklarını akan suyun altında yukarıdan aşağıya doğru soyun. Eğer patlıcanların kararmasından endişe ediyorsanız, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırıp patlıcanları bu karışımın içinde bekletin.
  • Pınar Labne’yi geniş ve derin bir kaba koyun. Üzerine dövülmüş sarmısakları ilave edip karıştırın. Tuzu da ekledikten sonra tekrar karıştırın.
  • Patlıcanları kesme tahtası üzerinde incecik dilimleyip labneli sosun içine aktarın. Ceviz içini katıp tekrar karıştırın. Sonra da servis tabağına aktarın.
  • Üzerine sızma zeytinyağını gezdirip pulbiberi serpiştirirn. İncecik kıyılmış maydanozla süsleyip servise sunun.