Pınar Labne`li Patates Salatası

Kapat

Malzemeler

  • 3 adet orta boy haşlanmış patates
  • 3-4 adet taze soğan
  • ½ demet dereotu ya da maydanoz
  • 1-2 adet közlenmiş kırmızı köz biber (arzu edilirse)
  • 1 çay kaşığı tuz, pul biber

Sos için;

  • 200 g Pınar Labne
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı

  • Haşlanmış patatesleri tavla zarı formunda doğrayıp derin bir kaseye koyun.
  • Taze soğanların sadece yeşil kısmını ve ayıklanmış maydanoz ya da dereotunu incecik doğrayın ve patatesin üzerine ilave edin. Tuz ve pul biberi katıp iyice karıştırın.
  • Varsa köz biberi de incecik doğrayarak katın.
  • Sos için; zeytinyağı, Pınar Labne, limon suyu ve hardalı küçük bir kasede çatalla iyice çırpın. Sosu patatesin üzerine aktarıp kaşıkla karıştırın ve ılık olarak servise sunun.