Pınar Labne`li Pancar Salatası

Kapat

Malzemeler

  • 200 g Pınar Labne
  • 3-4 adet büyük boy kırmızı pancar turşusu
  • (her biri mandalina büyüklüğünde olmalı)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 veya 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

  • Pancar turşusunu tavla zarı formunda, çok küçük küpler halinde doğrayıp süzgeçte en az 10 dakika bekletin. (suyu iyice süzülmezse salatayı sulandırır)
  • Diğer taraftan, Pınar Labne’yi büyükçe bir kaseye aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla çırpın. Tuzla dövdüğünüz sarımsakları ilave edip karıştırın.
  • Süzgeçteki pancarları ve ceviz içini ilave edip iyice karıştırın ve servis tabağına aktarın. Üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Maydanoz veya dereotu yapraklarıyla süsleyerek servise sunun.
  • Not: İsterseniz bu salataya küp küp doğranmış 1 adet dolmalık kabak da ekleyebilirsiniz. Salatalık da olabilir.