Pınar Labne`li Makarna

Kapat

Malzemeler

  • 200 g Pınar Labne
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy yeşil kabak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ çay kaşığı tuz, karabiber
  • Yarım paket kalem makarna

Yapılışı

  • Kuru soğanı incecik yarımaylar halinde doğrayın. Zeytinyağı ve soğanı bir tencereye koyup, soğan neredeyse karemelize oluncaya kadar kavurun.
  • İncecik dilimlediğiniz sarımsakları ilave edin. Kabakları kazıyıp incecik doğradıktan sonra tencereye ekleyin. Sık sık karıştırarak kabaklar suyunu verip iyice şeffaf hale gelinceye kadar, en az 8-10 dakika pişirin. Tuz ve karabiberi serpip ocaktan alın.
  • Diğer taraftan, makarnayı kaynayan tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayın, süzün ve tekrar tenceresine aktarın. Henüz sıcak haldeyken üzerine Pınar Labne’yi ekleyip karıştırın.
  • Kabaklı karışımı da makarnaya ilave edip tekrar karıştırın. İsterseniz kıyılmış maydonozla süsleyerek servise sunun.