Pınar Labne`li Köz Biber Çorbası

Kapat

Malzemeler

  • 2 adet kırmızı salçalık biber
  • (közlenip kabukları soyulacak ve iri iri parçalanacak)
  • (en az bir karış uzunluğunda, 20-25 santim olmalı)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 5 su bardağı su
  • (et ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz)
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • (sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Ayrıca;

  • 2 yemek kaşığı Pınar Labne
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su

Yapılışı

  • Salçalık biberleri ocak üzerinde, iyice yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabukarını soyup akan suyun altında yıkayın ve iri iri parçalar halinde dilimleyin.
  • Dilimlediğiniz biberleri, dörde bölünmüş soğanı, ikiye kestiğini sarımsakları orta boy bir tencereye koyun. Üzerine su ve sıvı yağı ekleyip pişmeye bırakın.
  • Sebzeler iyice yumuşayınca hepsini el blenderiyle çekip püre yapın. Tekrar ocağa koyun ve tuz ve biberleri ekleyerek kaynatın.
  • Diğer taraftan, un, soğuk suyu ve Pınar Labne’yi bir kaseye koyup çatalla çırpın. Sıcak çorba suyundan bir kepçe katarak ılık hale getirin.
  • Ilık hale gelen karışımı, çorbaya karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Kuru naneyle süsleyerek servise sunun.