Pınar Labne`li Gözleme

Kapat

Malzemeler

  • 200 g Pınar Labne
  • Yaklaşık 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz, pul biber
  • Ayrıca, 50-100 g kadar Pınar Tereyağ

Yapılışı

  • Pınar Labne’yi kutusundan kaşıkla sıyırarak derin bir kaba alın. Tuz ve pul biberi ekleyin. Unu azar azar ilave ederek yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekir. Hamurun üzerini mutfak peçetesiyle kapatıp 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları hafif unlu tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hazırladığınız hamurları yağsız teflon tavada önlü arkalı kızartın. Gözlemeler sıcakken Pınar tereyağıyla yağlayın ve sıcak sıcak servise sunun.