Pınar Labne`li Elmalı Tavukgöğsü

Kapat

Malzemeler

  • 6 adet elma
  • 6 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı toz tarçın
  • Varsa 3 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü veya kuş üzümü

Tavukgöğsü için;

  • 200 g Pınar Labne
  • 4 su bardağı Pınar süt
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Nohut büyüklüğünde 2 adet damla sakızı
  • Ayrıca, tarçın, file badem

Yapılışı

  • Elmaları soyup rendeleyin ve bir tavaya koyun. Üzerine toz şeker, cevizi ve varsa kuş üzümü ekleyip yüksek ısılı ateşte 5 dakika pişirin. Elmaların hafifçe yumuşaması yeterlidir. Tarçını katıp karıştırın.
  • Elmalı harcı 25-28 santim boyutlarındaki kare ya da yuvarlak borcamın dibine yayın.
  • Tavukgöğsü için; süt, yumurta sarısı, nişasta, pirinç unu ve tozşekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak katılaşıp kaynayıncaya kadar pişirin.
  • Pınar Labne’yi ilave edip tel çırpıcı yardımıyla çırparak pürüzsüz hale getirin. Kaynayınca ocaktan alın. Sıcakken elmanın üzerine gezdirin.
  • Tatlıyı tarçın ve bol bademle süsleyerek buzdolabında bir gece bekletin. Kaşıkla alarak ve soğuk servise sunun.