Pınar Labne`li Cheesecake Parfe

Kapat

Malzemeler

  • 2 paket yulaflı /tatlı kepekli bisküvi
  • 50 g eritilmiş Pınar tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerinin kreması için;

  • 200 g Pınar Labne
  • 3 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet limon
  • 2 su bardağı toz şeker

Yapılışı

  • Bisküvileri kırarak robota koyun. Yağları ekleyip robotta çekerek hamur kıvamına getirin. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı soğuk su ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru robottan alın. 22-25 santim çapındaki kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyoyla kaplayın. Hamuru bastırarak kalıba yayın.
  • Yumurta aklarını geniş bir cam kaseye koyun. Tuzu katıp mikserin yüksek devriyle, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar, en az 7-8 dakika çırpın.
  • Yumurta sarılarını ve 1 su bardağı tozşekeri başka bir cam kaseye koyun. Pınar Labne’yi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın.
  • Diğer taraftan, limonları iyice yıkayıp kurulayın. Kabuklarıyla birlikte küp küp doğrayıp 1 su bardağı şekerle birlikte robotta çekin. Püre haline gelen karışımı yumurtalı labneli karışımın üzerine ilave edin. Tahta kaşık ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.
  • Üzerine kar gibi olan yumurta akını yavaş yavaş aktarıp karıştırmaya devam edin.
  • Şimdi bu karışımı kalıptaki bisküvi hamurunun üzerine aktarıp yayın. Derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
  • Dondurucudan çıkardığınız pastayı kalıptan alıp servis tabağına koyun. Alüminyum folyoyu sıyırıp atın. Oda sıcaklığında 7-8 dakika beklettikten sonra keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun.