Pınar Labne`li Brokoli Çorbası

Kapat

Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı tepeleme Pınar Labne
  • 400-500 g brokoli
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet küçük boy patates
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yaklaşık 6 su bardağı su (sebzelerin üzerine çıkacak kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

  • Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın ve orta boy bir tencereye koyun.
  • Üzerine soyup dörde böldüğünüz patates ve soğanı ilave edin. Sarımsakları da ortadan ikiye bölerek ekleyin. Suyunu da katıp (sebzelerin üzerine çıkacak kadar) orta ısılı ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tenceredeki sebzeleri el blenderi yardımıyla püre haline getirin. Tuz, biber ve Pınar Labne’yi ilave edip blenderden tekrar geçirin.
  • Pürüzsüz kıvamdaki çorbayı isterseniz keten tohumuyla süsleyerek, sıcak sıcak servise sunun.