Pınar Labne`li Balkabaklı Çubuk Baklava

Kapat

Hamur için;

  • 1 paket baklava yufkası

İç malzemesi için;

  • 200 g Pınar Labne
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 50 g eritilmiş Pınar Tereyağı
  • 4-5 dilim balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 2 çay kaşığı toz tarçın

Şurubu için;

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 ince dilim limon

Yapılışı

  • Sıvı yağ ve eritilmiş Pınar tereyağı bir kasede karıştırın.
  • İç harcının hazırlanması için ; soyulmuş balkabakları kuşbaşı formunda doğranıp bir tencereye koyulur. Üzerine 2 su bardağı su ve toz şeker eklenip kısık ateşte, balkabakları iyice yumuşayıncaya kadar haşlandıktan sonra ocaktan alınır. Suyu süzülüp soğuması beklenir ve derin bir kaba aktarılır.
  • Soğuyan kabağın üzerine çekilmiş ceviz ya da fındık içi ilave edilir. Pınar Labne ve toz tarçın da eklendikten sonra malzemeler çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezilir.
  • Baklava yufkalarından biri kısa kenarı önünüze gelecek şekilde tezgaha koyulur. Üzeri yağlanıp ikinci yufka üzerine yerleştirilir ve tekrar yağlanır.
  • Balkabaklı malzemeden 4-5 yemek kaşığı kadar alınıp yufkanın kısa ucuna uzunca yayılır. Hamur bu ucundan başlayarak sarılıp rulo haline getirilir.
  • Rulo keskin bir bıçakla 4 parmak kalınlığında çubuk şeklinde parçalar elde edilecek şekilde dilimlenir. Bu parçalar yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizilir. Diğer yufkalara da aynı işlemler uygulanıp tepsiye dizilir ve üzerine kalan yağ gezdirilir.
  • Baklava 5 dakika önceden ısıtılıp 200 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında üzeri iyice sararıncaya kadar, 30-35 dakika pişirilip çıkarılır.
  • Diğer taraftan şurubun hazırlanması için ; tozşeker, limon dilimleri ve su orta boy bir tencereye aktarılıp kısık ateşte kaynatılır. 15 dakika daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır soğuması beklenir.
  • Fırından çıkan sıcak baklavanın üzerine soğuk şurup gezdirilir. Surubu çekmesi için en az 20 dakika kadar bekletildikten sonra servise sunulur.